Aeroporti i Gjenevës nis fluturimet më 15 qershor

Aeroporti i Gjenevës bëri të ditur se do të rifillojë shërbimet e rregullta të pasagjerëve më 15 qershor, megjithëse me një orar shumë të reduktuar dhe masa të reja në vend për të mbrojtur kundër COVID-19

Gjeneva është aeroporti i dytë më i ngarkuar i Zvicrës pas Cyrihut dhe është shtëpia e selive evropiane të Kombeve të Bashkuara dhe organizatave tjera ndërkombëtare.

Veshja e maskave brenda aeroportit do të rekomandohet fuqimisht, edhe pse jo e detyrueshme.

Dezinfektuesit e duarve janë prezantuar, ndërsa ekranet plastike janë instaluar në sportelet e kontrollit për të mbrojtur stafin.

Pasagjerët do të paraqesin kartat e tyre dhe pasaportat pa bërë kontakt.

Shënuesit e dyshemesë janë hedhur për të kujtuar njerëzit të mbajnë dy metra larg kudo që të jetë e mundur.

Posterët dhe mesazhet e altoparlantëve do t’iu kujtojnë udhëtarëve udhëzimet e reja.

Normalisht, Aeroporti i Gjenevës shërben rreth 150 destinacione me 50 linja ajrore, duke transportuar 17.9 milionë pasagjerë në vit.