Gurët dhe muret i shembën, por shpirtrat jo

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka marrë dhuratë një foto nga rihapja e Xhamisë së Plumbit në Shkodër (16 nëntor 1990).

Nëpërmjet një postimi në facebook, Presidenti përmes fjalëve të Myftiut të Shkodrës, ka shpërndarë edhe një mesazh: “Gurët dhe muret i shembën, por shpirtrat jo”.

“2169 faltore, pjesë e trashëgimisë kulturore dhe historike të vendit u shkatërruan nga diktatura komuniste. Dhjetra klerikë u martirizuan, u burgosën dhe u internuan”, shkruan ndër të tjera Presidenti.

Postimi i plotë:

Shumë i lumtur që në këtë vit jubilar të 30-vjetorit të rikthimit të lirisë fetare, të merrja dje dhuratë një foto nga rihapja në 16 nëntor 1990, të Xhamisë së Plumbit në Shkodër.

2169 faltore, pjesë e trashëgimisë kulturore dhe historike të vendit u shkatërruan nga barbaria e diktaturës komuniste. Dhjetra klerikë u martirizuan, u burgosën dhe u internuan.

Por siç me të drejtë thotë edhe Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari: “Gurët dhe muret i shembën, por shpirtrat jo”.